Nieuwe Duurzame Kledingmerken op Peertje.nl

Duurzame Kledingmerken

We zijn ongelofelijk trots jullie te kunnen melden dat er vanaf aankomende wintercollectie weer 2 prachtige duurzame Kledingmerken worden toegevoegd aan onze collectie.

Mini Rodini

Mini Rodini is een Zweeds kinderkledingmerk dat in 2006 is opgericht door illustrator Cassandra Rhodin. We hebben dit prachtige merk al op het oog sinds we begonnen met onze winkel, omdat het perfect past bij de waardes waar wij voor staan.

Mini Rodini heeft een van de meest duurzame kinderkledinglijnen op de markt, waaronder gecertificeerde stukken biologisch katoen en gerecyclede materialen. De collecties van Mini Rodini blijven elk seizoen groeien met duurzame ontwerpen in hoogwaardige en eigenzinnige ontwerpen en prints. 

Organic katoen (GOTS), Tencel lyocell, duurzaamheid en ethische productie in een fabriek die een eerlijk loon betaalt. Hiervoor heeft Mini Rodini verschillende programma’s in het leven geroepen zoals:

Mini Rodini Living Wage Program 

Bij het Living Wage programma wordt er een schatting gemaakt voor een leefbaar loon in de fabrieken waar de kledingstukken vandaan komen, en er wordt gekeken waar er tekorten zijn en dit wordt aangevuld. Het extra geld dat nodig is om deze tekorten aan te vullen, komt uit de eigen zak van Mini Rodini en wordt niet als prijsverhoging doorberekend aan de eindgebruiker. Het wordt beschouwd als een extra toeslag voor elk stuk dat wordt geproduceerd. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat de mensen die de producten maken een eerlijk salaris ontvangen.

Voor meer informatie over de duurzaamheid van Mini Rodini, kun je deze pagina bekijken.

Duurzame Kledingmerken

Tiny Cottons

In 2012 werd Tiny Cottons als familiebedrijf opgericht, ze hebben een merk gebouwd met grote kwaliteitsproducten, gemaakt in Europa. Stijlvol maar geweldig. Met een sterk beeld en een verhaal achter elke collectie.

Als kledingmerk willen ze een goed, duurzaam product maken, kwaliteit is voor hen het belangrijkste. Niet alleen voor de producten heeft duurzaamheid extra aandacht, ook in het productieproces en in het betalen van eerlijke lonen. Voor producten van katoen wordt zoveel mogelijk biologisch katoen gebruikt, en voor de niet-katoenen kledingstukken worden zoveel mogelijk gerecyclede materialen gekozen.

Vanaf eind Juli vind je deze prachtige duurzame kledingmerken in onze winkel!

Janine, Peertje.nl